E-mail cím: Jelszó:
Ha még nem regisztráltál kattints ide! Hozzáadom a kedvenceimhez!
vissza a cikkek főoldlára
A zsíros vagy a vizes hatású haj is trend lehet
2011. 10. 11., 17:18   |  Utoljára módosítva: 2011. 10. 11., 17:37

Az, hogy a szeptemberi New York-i divathét néhány bemutatóján zsíros hatású hajjal léptek kifutóra a modellek, éppen elég volt arra, hogy az erősen trend érzékenyek megjósolják, ez lesz a 2012-es év egyik legmeghatározóbb hajtrendje.

Bár volt itt a fejtető közepén elválasztott felemásra színezett haj, féloldalasan felnyírt pixie, úgy látszik a hangsúlyos fejtetőre korlátozott mesterségesen kreált zsíros hatású haj ezúttal nagyot ütött, s a nagyközönség ezt véste emlékezetébe. És valóban. A kifutón leginkább hosszú vagy a vállig érő hajú modellek kaptak hátracsapott, határozottan fényes, de száraz, olykor kusza végződésű frizurát. A látvány alapján teljesen jogos az asszociációnk a zsíros ápolatlanság benyomására, de azt is be kell látnunk, hogy a szabadon hagyott homlok, és a fülhez simuló haj, az arc ívét, viselője karakterét nagyszerűen kiemeli.
Nem most született

Pedig az újnak beharangozott divathullám már 1-2 évvel ezelőtt is megmutatta arcát. Megan Fox az MTV díjátadóján 2009-ben, míg a tökéletes kinézetére mindig ügyelő Heidi Klum tavaly egy parfüm-bemutatón sokkolta a közönséget hajával. Érdekes azonban, hogy még a tengerentúlon akkor szinte nyom nélkül söpört végig a vizes hajdivat, addig mára a divatikonok szerint a legmeghatározóbb trend lehet a jövő évben.A divatirányzat pedig rohamgyorsasággal terjed a férfiak között is. Az eddig Johnny Deepre kifejezetten jellemző trendi hanyagság jól eső érzete elkapta az ismét hazánkban forgató Brad Pittet is, aki legújabb filmjét, a Moneyballt is egy olyan fotósorozattal promózta be, amelyen grunge stílusú, oldalra fésült, zsíros hajat viselt.

A hajmosás pedig alap

A frizura eredeti ötlete állítólag az egyik népszerű New York-i Cutler/Redken szalon mesterfodrászaitól származik. Guido, a szalon kreatív tanácsadója szerint a hajviselet egyszerre merész, ugyanakkor szigorú, kiemeli a homlokot és kiválóan hagyja érvényesülni az arcvonásokat. Ha pedig valaki azt hiszi, hogy mindezt a hajmosás elsunnyogásával érik el, hát nagyon téved. Hozzáértők szerint ugyanis a legjobban frissen mosott hajból, tengeri sós hajspray és hajlakk segítségével készíthető el.

Készítsd magad!

A vizes, zsíros hatás akár a manapság egyre inkább elismert és követhető természetesség felvállalásaként is értelmezhető, mindenesetre a lazább, diszkrétebb natúrabb változta simán vállalható a mindennapokban. Arra legalábbis megfelel, hogy valami plusszal kitűnhessünk az unalmasnak látszó egyenes hosszú hajúak tömegéből.

Bár göndörből sem lehetetlen vizes hatású hajat készíteni, a legszerencsésebbek mégiscsak az egyenes hajúak. Egész egyszerűen azért, mert a sima egyenes haj könnyebben visszaveri a fényt, aminek aztán a csillogó hatást köszönheti. Elég, ha a sima, hátrafésült hajra rásegítünk még egy kis tartást adó hajfény krémmel vagy sprayvel, a haj végeit laza tupírral dúsítjuk, és akár kiengedhetve hordhatjuk, akár összefogva egy csattal a fejtetőre rögzíthetjük.

Szólj hozzá!
Szólj hozzá Te is, lépj be vagy regisztrálj
Jelenleg nincs hozzászólás!
vissza a lap tetjére vissza a cikkek főoldlára
© 2005-2022 hajam.hu - Minden jog fenntartva! Üzenet a szerkesztőknek  |  Médiaajánlat  |  Jogi közlemények és adatvédelmi elveink