E-mail cím: Jelszó:
Ha még nem regisztráltál kattints ide! Hozzáadom a kedvenceimhez!
vissza a cikkek főoldlára
A zsíros, korpás hajjal szervezeted kiált segítségért
2011. 12. 23., 10:01   |  Utoljára módosítva: 2011. 12. 23., 10:18

Egy skalpdiagnoszta megmondja, miért hullik a hajunk, mit jelez, ha zsírosodik, és mi áll a korpás fejbőr hátterében. Egy speciális készülék segítségével, de akár a gerinc tapintásos vizsgálata alapján a mélyebb lelki traumákat is megmutatja. Mivel a legtöbben először fodrászunkhoz fordulunk hajunk problémáival, ezért Kis Éva hajgyógyász holisztikus módszerével, ma már fodrászokat tanít skalpdiagnosztikára.

Hajunk hullása, töredezése, korpásodása nem csak esztétikai probléma. Komoly szervi vagy lelki problémáinkra hívja fel a figyelmet, csak éppen nem vagyunk hajlandóak róla tudomást venni. Fodrászunknak panaszkodunk, tőle remélünk egy kis segítséget, azonban egy komolyabbnak tűnő problémánál ő is bőrgyógyászhoz küld minket. Aztán megkezdődik a kivizsgálások véget nem érő kálváriája, a kiváltó okot azonban továbbra sem tudjuk meg.

A tüneteket persze kezeljük

… ráadásul mindezt antibiotikummal vagy szteroidokkal, de a hajprobléma tényleges kiváltó okát nem is keressük, vagy egyszerűen csak nem találjuk az elvégzett vizsgálatok alapján. Pedig a hajproblémák és a szervezet rendellenes működése között összefüggések vannak, egy skalpdiagnoszta ezeket pontosabban látja. Ha elmegyünk egy képzett, gyakorlott holisztikus szemléletű skalpdiagnosztához egy foltosan kopaszodó fejbőrrel, pontosan meg tudja mondani, hogy mely szervek felelősek ezért, és mivel célszerű azt kezelni.

Kis Éva skalpdiagnoszta, vegyésztechnikusként és hajgyógyászként 14 000 vendég fejbőr- és hajvizsgálatának tapasztalata alapján dolgozta ki módszerét és speciális termékcsaládját. 15 éve foglalkozik a hajhullás, kopaszodás és a fejbőr panaszok külső, belső okainak feltárásával és kezelésével. Ha hozzá készülsz skalpdiagnosztikára, komplex vizsgálatra számíts. Mikro kamerás hajvizsgálattal kezd, tapintással vizsgálja a gerincet és a hasi szerveket, egy speciális készülékkel felméri szervezeted toxinterhelését, és a skalptérkép alapján meghatározza a panaszaid belső okait is. Az állapotod felmérése ezek alapján készül el azonnal. Táplálkozási hiba, káros baktérium a szervezetedben vagy lelki probléma? Ezekre mind választ kapsz.

Mit mutat meg a mikrokamerás fejbőr analízis?

Ilyen hajvizsgálattal akár gyógyszertárakban is találkozhattunk már. Ennek során egy kisebb kézi kamerával pásztázzák át a fejbőrt, és háromszázszoros nagyításban láthatjuk a monitoron annak minden felületi problémáját. Néhány szál haj és azok hagymáiból információt kaphatunk a tápanyag- és oxigénhiányról, vagy faggyúmirigyeink működéséről. A hagyományos laborvizsgálatokkal sok esetben nem mutatható ki, hogy pontosan hol és mi okozza az elváltozást. Az alábbi módszerekkel viszont nagyon is egyértelmű válaszokat kapunk.
És hogy mi az a skalptérkép?

A skalp, vagyis a hajas fejbőr „térképe” megmutatja a kapcsolatot a fejbőr adott területei és a test egyes részei között. Éva készített magának egy saját- műszeres mérésekkel ellenőrzött- skalptérképet, amely a több ezer általa kezelt, vizsgált ember visszajelzéseinek, eredményeinek összegzésén alapul. Azt tapasztalta, hogy amikor egy speciális készítménnyel a fejbőr egy meghatározott pontját kezeljük, stimuláljuk, az közvetve képes a szerveinkre is jótékonyan hatni, nemcsak a fejbőrre és a hajra.
Amilyen sokan láttak a talp reflexpontjairól színes ábrákat, olyan kevesen tudják, hogy mindez, vagyis testünk leképezése a tenyerünkön, a szemünk íriszében, és fejbőrünkön ugyanúgy megtalálható. Sőt, az arcunk, a fogaink elrendezése, állapota, és még a fülünk is, testünk egy-egy olyan mikro területe, amelyből kiolvashatók a szervi problémák. Az alábbi térképen láthatod, hogy pl. fülünk cimpája a fejet, míg a fülkagyló külső porcos váza egy fordított embriópózban lévő test gerincvonulatát idézi. Így egy ehhez értő szakember, a fülön keresztül történő kezeléssel is képes eredményeket elérni.
Miről árulkodhat a gerinced és a hasad?

Például belső szerveid állapotáról. Minden csigolya ugyanis kapcsolatban áll egy-egy szervünkkel. A szervek problémái a gerinc melletti szövetekben láthatók vagy kitapinthatók.

És akkor mire való a toxinteszt?

A skalptérképből megmondható, hogy milyen szervnél van az eltérés, a gerincen és hason végzett manuális vizsgálat pedig pontosíthatja az eredményt. A műszeres toxin és gócteszt - a számtalan tesztanyag segítségével- a bőr ellenállásának mérése alapján kideríti, hogy gomba, baktérium, nehézfém, anyagcserezavar, enzimhiány, vagy hormonális rendellenesség áll a hajhullás, kopaszodás, zsírosodás, korpásodás, fejbőrpanaszok hátterében.

A toxin és gócteszt kimutatja:

- hogy a jelenleg hajhullásra kapható készítmények között alig találunk a műszeres vizsgálat alapján hatékony terméket.
- hogy az évek óta szedett gyógyszer már többet árt, mint használ a szervezetünknek.
- hogy egy gombaölőnek minősített gyógyszer semmilyen hatást nem mutat a szervezetben mérhető gombákra.
- hogy a legtöbben 3 féle C-vitamin készítmény közül kettőre allergiásak vagyunk.
- hogy a receptre felírt antibiotikum nem hat a panaszunkra, mert valójában gombák telepedtek meg az orr üregeiben, vagy épp allergiánkat nem ismertük fel eddig.
- hogy a panaszok hátterében Candida, Chlamydia, vagy (HPV) vírus áll e, így a menstruációs rendellenességek, a nőgyógyászati panaszok, és a meddőség is eredményesen kezelhetők.


Olvass a térképről

Ahol a fejbőr fájdalommal, hajhullással, zsírosodással, korpa vagy sebképződéssel jelez, ott kell mélyebben vizsgálódni.
- A korpa általában a szervezetben lévő candida vagy penészgombára utalhat.
- A haj zsírosodása mögött a májnak, az epének a problémája húzódhat, a száraz hajat pedig valamely fontos ásványi-anyag hiány okozhatja.
- A halánték vagy szemöldök feletti kopaszodás, amely nőnél, férfinál egyaránt megjelenik, az a vese túlterhelésére, energetikai blokkjára, működésének zavarára, esetleges toxikus terhelésére vagy gócára utalhat.
A vendég mindig fodrászától kér tanácsot

Hajproblémáira legalábbis mindenképp. Kis Éva hajgyógyász ezért tanfolyamon adja át tapasztalatait olyan fodrászoknak, haj-és természetgyógyászoknak, akik saját stúdióikban, fodrászüzletükben szeretnék szolgáltatásaikat skalpdiagnózissal, hajgyógyászattal bővíteni.

A holisztikus módszer segítségével, a hajas fejbőr mikro területi elemzését sajátítják el, megtanulják felismerni a problémát, és beazonosítani a kapcsolatot a haj, a fejbőr és a belső szervek között. A tanfolyam végére képesek lesznek komplett terápiás módszert is kidolgozni a problémákra.

Ha bővebb információra van szükséged a vizsgálatokkal vagy a tanfolyammal kapcsolatban, kattints ide.

Szólj hozzá!
Szólj hozzá Te is, lépj be vagy regisztrálj
Jelenleg nincs hozzászólás!
vissza a lap tetjére vissza a cikkek főoldlára
© 2005-2022 hajam.hu - Minden jog fenntartva! Üzenet a szerkesztőknek  |  Médiaajánlat  |  Jogi közlemények és adatvédelmi elveink