E-mail cím: Jelszó:
Ha még nem regisztráltál kattints ide! Hozzáadom a kedvenceimhez!
vissza a cikkek főoldlára
Óriás hullámokkal, pajkos fonatokkal és copfokkal köszönt be a tavasz
2012. 02. 02., 10:26   |  Utoljára módosítva: 2012. 03. 01., 10:06

Tulajdonképpen egyáltalán nem vagyunk meglepve, hogy az idei év tavaszi hajtrendjét is a természetesség és a minimalizmus határozza meg. Az utóbbi néhány évben ezek olyan hívószavak, amelyek azáltal keltik fel legtöbbünk érdeklődését, hogy könnyen elérhető és fogyasztható jelentésben értelmezhetők. Vagyis éppen nekünk találták ki. Tavaszi trend hosszú hajra.

ÚJ! 2.rész: Progresszív bob, pixie és minifrufru

Bár az idei tél még nem mutatta meg legzordabb arcát, így január végén mégis legtöbben már az első igazi tavaszi fuvallatokat várják. Így vagyunk ezzel mi is, ezért elkezdtük böngészni a legújabb tavaszi frizura-jelölteket, miközben rábukkantunk néhány már eddig is jól bevált klasszikus formára. Egy biztos, ezen a tavaszon sem kell sokat dolgozni a mutatós fürtökért.

A nedves hatást keltő fejtetők, a jólfésült lófarkak, a precíz zsinórszerű fonatok és a szélfútta loknik tavasza lesz ez. Semmi sem látszódhat tökéletesnek, de a véletlenszerűség gondos előkészületeit sem szabad felfedni. A tudatos hanyagság és a natúr elegancia metszetében mozoghatunk.

Lófarok

Ez az, ami úgy tért vissza a divatba, hogy valójában sosem volt periférián kívül. Nagyot dobbantott például az idei Golden Globe díjátadón is: Julianna Margulies, Amanda Peet, Sarah Michelle Gellar és Nicole Richie is lófarkat viselt a vörös szőnyegen. Az egyszerre unalmasnak kikiáltott és látensen variábilisként kezelt copfot hordhatjuk magasan a fejtetőhöz közel, laposan a nyakszirt felett összefogva, részekre osztva, csigába fésülve vagy szigorúan extra simára vasalva.

 

Urbánus hullámok

Vagy ha úgy tetszik, ez lehet a majdnem hullámos haj. Leginkább hétköznapi, városi, gyorsan összedobható, lezser viseletként értelmezhető. A lényege, hogy viselője pont úgy nézzen ki, mintha épp most kelt volna ki az ágyból, de ebbe az állapotába mégse lehessen belekötni. Egy hanyag hajszárítózást követően, fésűt nem használva, 2-3 kifejezetten laza hullámot belesütve, végül ujjainkkal átgereblyézve, igazi rendetlen majdnem hullámos frizurát készíthetünk.

 

Tollas, gyöngyös, ketreces kontyok

A szezon legmeghatározóbb trendje lehet a nyakszirt fölé pozícionált összefésült, szorosabb vagy egészen könnyed, laza konty, amit tulajdonképpen bármivel díszíthetünk. Lehet fejhez simuló, a kilógó hajszálakat tollakkal vegyítő, szigorú hatást keltő ketrecbe zárt, vagy gyöngyökkel díszített romantikusabb feltűzés is. 


Testesebb loknik

Gyakorlatilag a ’70-es évekbeli nagyvilági, ám habkönnyű és érzéki hajdivatjának örvendetes újjászületése ez. Az ilyen telt, széles hullámos haj ugrálását egyszerűen még nézni is öröm. A titka a bőségesen használt hajhab, törölköző száraz haj, óriás hajcsavarók vagy megszárított haj esetében nagy átmérőjű sütővas. A fésű használata ezúttal is tiltólistán van, helyette csak ujjunkkal túrjunk a már leengedett hajba, és teregessük szét a vaskos loknikat.


Szolid fonatok, apró csavarások

A kortalan hajfonat viselet ezen a tavaszon valami egészen új köntösben jelentkezik. Fonhatjuk hosszan pajkosan egy oldalra, viselhetjük a fejtetőn körbetekerve egészen szofisztikált hajdíszként, de a kisebb-nagyobb tincseket ízlésesen megtekerve egyesével fel is tűzhetjük.

Szólj hozzá!
Szólj hozzá Te is, lépj be vagy regisztrálj
Jelenleg nincs hozzászólás!
vissza a lap tetjére vissza a cikkek főoldlára
© 2005-2022 hajam.hu - Minden jog fenntartva! Üzenet a szerkesztőknek  |  Médiaajánlat  |  Jogi közlemények és adatvédelmi elveink