E-mail cím: Jelszó:
Ha még nem regisztráltál kattints ide! Hozzáadom a kedvenceimhez!
vissza a cikkek főoldlára
Amit a mindennapi hajápolásról tudni kell
Kulcsár Viktória  |   2009. 02. 11., 22:24   |  Utoljára módosítva: 2009. 03. 29., 13:59


Személy szerint én régen megmostam a hajamat, tettem rá balzsamot, rajta hagytam a használati utasításban rendelt három percig, majd kiöblítettem bő vízzel. Fésűnek hajkefét használtam és utána jó gyorsan megszárítottam a hajszárító legnagyobb fokozatán, hogy minél hamarabb túl legyek rajta. Ha beszárítottam, akkor is jó nagy fokozaton tettem.

A hajam töredezett, zsíros, néha korpás volt. Panaszkodtam a fodrászomnak, aki jól kikérdezett és a következőket ajánlotta. Minden hajmosáskor masszírozzam a fejemet 1-2 percig az ujjbegyeimmel – szigorúan az ujjaimmal – körkörösen. ezzel megélénkül a vérkeringés és felgyorsul a hajnövekedés valamint az anyagcseretermékeim is gyorsabban fognak távozni. Gondoljuk csak végig. Amikor elmegyünk fodrászhoz, milyen jól esik a masszírozás, nekem néha többet ér, mintha a masszőrhöz mennék. Uh, tényleg jó!

Amit még nagyon fontosnak tartott az az, hogy felejtsem el a hajkefét, főleg nedves, vizes hajon. Használjam a nagy fogú fésűket. A legjobb lenne, ha mosás után a hajamat vékony törülközőbe csavarnám és nem dörzsölném, hanem csak felitatnám a hajamból a vizet. A hajszárításra is két dolgot említett. A leginkább ajánlott, ha nem használnék hajszárítót, hanem szobahőmérsékleten hagynám megszáradni a hajamat, vagy ha nagyon el kell indulnom és hosszú hajam miatt nincs időm megvárni a száradást, akkor a hajszárító legalacsonyabb fokozatán szárítsak.

Ha nagyon nincs időm megmosni a hajamat, na ebben az esetben se a jól bevált erősen hátrafogom, copfos megoldás a javasolt, hanem inkább keverjek össze 1 evőkanál porított nyílgyökeret 2 evőkanál korpával. Ebből jó kis száraz sampon lesz. Az így keletkezett masszát dörzsöljem a hajamba, ez a felesleges zsírt fel fogja szívni. a maradék sampont csak fésüljem ki, és már indulhatok is, friss hajjal. Ezek a fodrászok mi mindent tudnak! :-)

Először amikor nem szárítottam meg a hajamat, elég viccesen néztem ki, de a későbbiek folyamán - úgy a negyedik ötödik mosás után - a hajam csillogó, törés mentes és egészséges lett.

Szólj hozzá!
Szólj hozzá Te is, lépj be vagy regisztrálj