E-mail cím: Jelszó:
Ha még nem regisztráltál kattints ide! Hozzáadom a kedvenceimhez!
vissza a cikkek főoldlára
Természetes hajszínezés, a Henna
Kulcsár Viktória  |   2007. 02. 11., 22:11   |  Utoljára módosítva: 2009. 02. 11., 22:12


Én a természetes hajszínezéssel először muszájból találkoztam, hisz míg ki nem derült, hogy a bölcsesség fogam be van gyulladva, és ciszta is van rajta, ráadásul a többi fog nem engedi kinőni – fájdalmat nem éreztem – allergiás voltam a hajfestékekre, főleg a barnára. Bedagadt a fejem és sebes lett a fejbőröm. Nagyon rossz volt.

A bőrgyógyászom ajánlott, hogy ne fessem! Mivel viszont az igazi seszínű hajjal áldott meg a természet ez az ajánlat, csak ideig órái vált hasznomra. utána, mivel nő vagyok muszáj volt csinálnom a hajammal valamit. Megint konzultáltunk és. azt mondta, ha ennyire akarom akkor inkább a hennát próbáljam ki, vagy az ilyen alapú, gyógynövényboltokban kapott festékeket.

A henna a legrégebbi - az indiai irodalomban is szereplő, és Kleopátra által is használt - hajfesték, amely nemcsak festék, de hajápoló szer is.

Az erős vörös festéket adó növényre sokan esküsznek, mivel a kémiai alapú festékekkel szemben teljesen befedi a hajat - az ősz hajszálakat is -, és fényessé, dússá teszi azt. Én ezt megtettem, vettem barna henna festéket. A hennáról tudni kell, természetes formájában, minden más anyag nélkül vörös színt kölcsönöz.

Nem próbáltam ki előtte csak simán felkentem az utasítások szerint, hagytam hatni úgy 30-40 percig, majd lemostam. Nagyon szép vörös hajam volt kb. 3 hónapig.

Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy mint minden hajfestéket, ezt is ki kell próbálni, és ismerni kell a hajunkat annyira, hogy hogy reagál különböző anyagokra.

Annyi eredménye már volt ennek az esetnek is, hogy a fejbőröm nem lett sebes és a fejem nem dagadt be, és azóta a bölcsességfogaim sincsenek meg.Természetes hajszínezés, a Henna

Szólj hozzá!
Szólj hozzá Te is, lépj be vagy regisztrálj